CHOOSE LANGUAGE BY FLAG

  

 

KÉRJEN SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT

Takács Sándor vagyok, a Peviktera Consulting Kft alapítója és ügyvezetője. 1986 óta foglalkozom sportrepüléssel. A Peviktera Consulting Kft jelenleg egy EU pályázat keretében repüléssel kapcsolatos K+F kutatáson dolgozik

Mérnökeink a projekt egyik elemeként vizsgálták különböző mérési adatok repülőgépekről történő földre sugárzásának lehetőségét. A vizsgálatok kapcsán került a látókörünkbe az OGN trackerek világa is.

Megismerve a berendezések egyszerűségét, a mára kialakult hálózat működését, felfigyeltünk arra, hogy a trackerek – szélesebb körben való elterjedésük esetén – alkalmasak lehetnek a hazai sportrepülőterek számára a környezetükben zajló repülésekről kiegészítő információk szolgáltatására.

 

 

Meggyőződésünk, hogy a VFR repülés biztonsága is javulhat, ha a ma rendelkezésre álló információk újakkal is kiegészülnek a pilóták és a repülőterek számára. Ezzel párhuzamosan a repülés népszerűsítését szolgálhatja, hogy a repüléseket, a versenyeket közel online módon követhetik az érdeklődők, a pilóta- és klubtársak.

A trackerek világát látva az is szembe tűnt, hogy nem könnyű ma trackerhez jutnia annak a pilótának, aki nem gyakorlott elektronikai építőmester. A neten elérhetők ugyan leírások a saját építéshez, de azt tapasztaltuk, hogy egyfelől ezek alapján gyakorlat nélkül nehéz egy megbízható eszközt összerakni, másfelől pedig ezek sok esetben nem tartalmaznak olyan precíz utalásokat, ami a berendezés műszaki színvonalát garantálná.

 

Mérnökeink a közkézen forgó kapcsolásokat, áramköröket, műszaki megoldásokat továbbfejlesztették. Munkánk eredményeként megkezdtük a a Peviktera Tracker System első két elemének, a peTra TR78-as és a peTra TRB78-as trackerek forgalmazását.

A közelmúltban elkészült és már rendelhető a beépített akkumulátort is tartalmazó  „zsebre vágható” TRB82-B verziónk is.

Május 11.-től elérhető a saját webfelületünk, amely az egyes felhasználói csoportok (önálló pilóták, oktatók, repülőgép tulajdonosok, klubok, repülőtér- és repülésvezetők) számára testreszabott megjelenítési és különféle lekérdezési lehetőségeket biztosít. Keresse fel a www.viewair.eu weboldalunkat!

Fejlesztő munkánkat folytatjuk. Rövidesen megjelenünk a drónok és a repülőgép modellek számára kifejlesztett miniatürizált transmitterrel. A műszaki fejlesztés mellett folyamatosan bővítjük a  www.viewair.eu weboldalunk szolgáltatásait is.

A fejlesztések figyelemmel kíséréséhez keresse fel időnként weblapunkat! Javaslataival, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!